Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: I - Kalabrija Zahtevnost: srednje težka

Provinca Reggio Calabria ima najvišjo gostoto prebivalstva v regiji. Nahaja se v osrčju Sredozemskega morja, med morsko obalo in gorami dežele, bogate z okusi in barvami. Na zahodu gleda na Tirensko morje, na jugu in na vzhodu Jonsko. Značilnost tega območja so terase zgrajene na hribih, ki se dvigujejo nad morjem. Levo in desno polno ogromnih kaktusov opuncijev in starih oljk. Opuncijam (Fichi d'India) pravimo tudi indijske smokve, to je plod kaktusa. Posamezen sadež je navadno dolg približno sedem centimetrov, lupina je zelenkaste barve, meso čudovito oranžno rožnate barve, njegova tekstura pa podobna meloninemu. Meso je po okusu zelo sladko in aromatično. Zaradi mešanice morja in gora je provinca Reggio Calabria raj za dejavnosti v naravi. Pot je panoramsko, geografsko in vegetacijsko zelo zanimiva in raznolika.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: I - Kalabrija Zahtevnost: srednje težka

V eni najlepših naravnih pokrajin na svetu, Sili, vsaj tako pravijo domačini se odvija najtežji in najlepši MTB maraton v južni Italiji - SILA EPIC MTB MARATHON. Pokrajina v osrčju Kalabrije avanturistom ponuja očarljivo naravo, polno slikovitih poti in pokrajin, gora in očarljivih dolin, rastlin in najrazličnejših živali. Območje so leta 1997 zaščitili in ustanovili Nacionalni park Sila. Simbol parka je volk, stoletja lovljena vrsta in ki je na srečo preživel vse do leta 1970, ko je bil ustanovljen zakon v prid njegovega ohranjanja. V parku je več gorskih vrhov. Ti vrhovi vključujejo Botte Donato, ki se dviga do 1.928 metrov nadmorske višine. Na območju je tudi 1.764 metrov visok Mount Gariglione. Od zgornjih dolin med obema vrhovima navzdol do Tirenskega in Jonskega morja se vije več rek. V celotnem parku so skozi leta zgrajena tudi številna umetna jezera. Največja so jezero Cecita, Arvo in Ampollino. Park je raj za pohodnike in gorske kolesarje v zimskem času pa se lahko veselimo smučanja po obronkih gora.

Add a comment

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: I - Kalabrija Zahtevnost: težka

Nacionalni park Pollino je park v južni Italiji, na območju Basilicata in Kalabrije. To je največji in najbolj divji italijanski park, ki je pod Unescovo zaščito od leta 2015. Spomladi in poleti lahko uživamo v cvetočih travnikih redkih neštetimi vrstami zdravilnih in aromatičnih rastlin. Celotno območje je bogato z divjimi živalskimi živalmi, kot so: Zlati orel (Aquila chrysaetos), sokoli, jastrebi, italijanski volk, vidre in jeleni. Neokrnjena in raznolika narava ponuja enkratne možnosti različnim športom. Park je destinacija ne le za ljubitelje alpinizma, ampak tudi za tiste, ki obožujejo soteskanje, rafting, tek na smučeh, jamarstvo in gorsko kolesarjenje. Midva sva kolesarila pod vznožjem najvišje gore v parku Serra Dolcedorme, ki je visoka 2267 metrov in uživala v prelepi divji naravi.

Add a comment

Instagram