Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: lahka

Tura ima svoje pluse: je kratka, nezahtevna in po želji krožna. Na vrhu te čaka lep razgled in koča, ki je odprta ob sobotah, nedeljah in praznikih. Ne vzame ti celega dneva - do vrha je 600 m višinske razlike, ki jih lahko premagaš v dobri uri in pol. Je zelo priljubljena destinacija, kot nekakšna Šmarna Gora. Malo bolj zahtevna in s svojo specialiteto - tukaj namesto mišk kraljujejo flancati. Sama pot do vrha ne očara preveč – večinoma poteka po temnem gozdu, razgled se odpre šele malo pod vrhom.

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Štajerska Zahtevnost: lahka
V zimskih razmereh se korak upočasni, še posebej, če gaz še ni utrjena. Tako tudi lažje poti postanejo malo zahtevnejše. Tale tura naj bi bila dogla skupaj le 8 km. Pa vendar smo samo do vrha potrebovali dobri 2 uri. Kondicijsko ni čisto nedolžna. Verjamem pa, da je v poletnih dneh veliko bolj enostavna. Ima pa eno veliko prednost: je čisto brez izpostavljenih delov. Tako je za vse tiste, ki se boljite višine zelo primerna. Sprva večji del poteka po gozdni cesti. Hoja po gozdni cesti v zimski idili je nekaj lepšega. Zadnji del poti poteka po travnikih in pašnikih ter je zelo panoramski. Pogled sega na vse strani visokogorja Kamniško Savinjskih Alp. Obvezna oprema v zimskim razmerah so visoki gojzerji in gamaše (preprečijo, da bi nam sneg padal v gojzerje). Tura izgleda primerna tudi za gorsko kolesarjenje. To poskusiva poleti.
Add a comment

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Koroška Zahtevnost: zelo lahka
Še eno brezpotje! V koroškem delu Slovenije. Krajša in kondicijsko nezahtevna tura, ki poteka po neoznačeni utrjeni gozdni poti. Na vrhu je lep razgled na eni strani na Peco, na drugi strani pa na Raduho in Ojstrico. Po prvem občutku je tura zelo primerna tudi za kolesarjenje v poletnih dneh.
Add a comment

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: težka

Vrh, na katerem stoji križ in se nam odpre lep razgled na severno stran Vrtače mu pravimo Palec. Vzpon priporočam vsem, ki že imajo nekaj znanja o uporabi cepina in derez. Zame je bil to prvi vzpon na ta vrh, zadnji del vzpona po grebenu je pika na i.

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Štajerska Zahtevnost: srednje težka

Zunaj ni bilo nič kaj prida vreme. Sonce je le tu in tam pokukalo izza oblakov. Zjutraj ob deveti uri mi je zazvonil telefon.

Greva danes na Raduho?
Jaz sem za. Kdaj prideš po mene?
Ob desetih te poberem. Vzemi tudi svetilko zraven v primeru, da naju dobi tema.
Kje pa začneva?
Izletniška kmetija Bukovc.

Ker nisva poznala razmer na severni strani Raduhe, sva s sabo vzela tudi čelado, dereze in cepin.

Add a comment

Instagram