Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Koroška Zahtevnost: zelo lahka
Še eno brezpotje! V koroškem delu Slovenije. Krajša in kondicijsko nezahtevna tura, ki poteka po neoznačeni utrjeni gozdni poti. Na vrhu je lep razgled na eni strani na Peco, na drugi strani pa na Raduho in Ojstrico. Po prvem občutku je tura zelo primerna tudi za kolesarjenje v poletnih dneh.
Add a comment

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Koroška Zahtevnost: srednje težka

Za tokratno turo sem izbiral Olševo. Iz Spodnjega Slemena vodi na vrh lahka označena planinska pot. Zaradi vetroloma je do vrha grebena zelo veliko podrtih dreves, mimo katerih smo iskali pot. Pravi labirint, kjer smo se plazili čez drevesa in pod njimi. Bilo je zelo zanimivo, predvsem pa zelo razgibano.

Glavni vrh Olševe je Govca s 1929 m višine. Na 5 km dolgem enakomerno razpotegnjenem razglednem grebenu pa se nahajajo še vrhovi Obel kamen na zahodnem robu, Gladki vrh in Lepi vrh na vzhodnem delu grebena. Domačini tam naokrog ji rečejo ’ouvševa’, po drevesu jelši, ki se v krajevnem besednjaku sliši kot ’jeuša’.

Add a comment

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Koroška Zahtevnost: lahka

Njena osamljena lega ponuja prvovrsten razgled po vsej Koroški pa do Kamniško-Savinjskih Alp. Na vrhu ima najvišje ležečo cerkev v Sloveniji, planinski dom in televizijski oddajnik. Ime Plešivec je dobila po sivem apnenčastem vrhu, ki iz doline zgleda kot pleša, ime Uršlja gora pa po cerkvi Sv. Uršule.

Add a comment

Instagram