Garnitzenalm – Sella Canizza – Casera For Kronalm

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 3 h Dolžina: 11,5 km Vzpon: 516 m

Poti, ki so bile nekoč pohodniške in poti tihotapcev, smo v zadnjih letih znova odkrili. Nassfeld ne ponuja samo kolesarskega parka ampak tudi poti za kolesarjenje izven njega. Številne poti vodijo tako po avstrijski kot tudi po italijanski strani. V idilični alpski pokrajini Karnijskih Alp v svetu gora in jezer najdemo različne poti za sprostitev in zabavo. Kolesarske poti v skupni dolžini 950 kilometrov osrečujejo tudi zelo zahtevne kolesarske navdušence.

Izhodišče: 46.561321, 13.276074

Iz Velenja sva se odpravila čez Slovenj Gradec in Dravograd. Ne pozabite na dokumente za prečkanje meje na mejnem prehodu Vič. Po prečkanju meje sva sledila oznakam za Grebinj/Griffen, kjer sva zapeljala na avtocesto. Sledila sva oznakam za Celovec/Klagenfurt, Beljak/Villach in v Podkloštru/Gailitz zapustila avtocesto. Sledilo je še slabih 50km vožnje po regionalnih/lokalnih cestah do Nassfelda.

Opis:
Od prelaza Nassfeld se po asfaltni cesti mimo majhne cerkvice vzpnemo proti Watschiger Alm in po slabem kilometru zavijemo desno. Sledimo gozdni cesti proti gorski postaji Gartnerkofelbahn. Sedlo "Gartner Sattel" je na višini 1.863 m, kjer tudi zavijemo na pijačo in uživamo v čudovitem razgledu. Nadaljujemo navzdol proti umetnemu jezera do Garnitzenalma in potem počasi navzgor do sedla "Sella Carnizza",ki meji na Avstrijo in Italijo. Spustimo se na italijansko stran po kratki, a nekoliko zahtevni poti, ki postane nekoliko širša in lažja po prvih 4 ovinkih in nas pripelje do stare vojaške kasarne "Casera For Kronalm" na višini 1614m. Nadaljujemo po makadamu v smeri Auernig Alm, kjer je še treba premagati približno 70 metrov vzpona. Naslednji spust se konča neposredno na prelazu Nassfeld, kjer smo začeli.

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Ojstrc


15 oktober 2017
Weissensee park


2 oktober 2020
Hochtraten


30 oktober 2020