Aktivnost: turna smuka Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: težka

Na Komno sva odšla brez večjih pričakovanj na dvodnevni turno-smučarski izlet. V zameno pa sva odkrila zimski raj na zemlji! Mogočne gore pokrite z mehko snežno odejo, neskončen razgled na Julijske Alpe, vabljiva brezpotja, za češnjo na smetani pa je postreglo vreme in naredilo to nedeljo za najlepši dan v letu. Komna je prijetno izhodišče za turno smuko, iz bližnjih vrhov ponuja neskončne možnosti vzponov in spustov. Dom na Komni je odprt celo leto, je čist in urejen, hrana je odličnega okusa, osebje pa zelo prijazno.

Add a comment

Aktivnost: turna smuka Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: lahka

Triangel (1.704 m) je najvišja točka grebena Ljubeljščice. Nahaja se v osrednjem delu Karavank, nad smučiščem Zelenica. Ime je dobil po bivši smučarski vlečnici Triangel. Z vrha imamo lep razgled na Begunjščico, Triglav, Stol in Vrtačo.

Add a comment

Aktivnost: turna smuka Območje: SLO - Gorenjska Zahtevnost: zelo lahka

Velika Planina je tudi pozimi nekaj posebnega. Pogled na zasneženo pastirsko vas in okolišna pobočja je pravljičen. Bila sva s turnimi smučkami, primerna pa je tudi za pohodništvo, ob veliki količini snega so za pešce zelo priporočljive krplje.

Add a comment