Nassfeld park

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: A - Koroška Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 1,5 h Dolžina: 6,5 km Vzpon: 20 m

Nassfeld je močno razširil svojo paleto kolesarskih poti. Tu vas čaka nekaj glavnih poti in nešteto različic, ki so izpeljane iz teh. Pot do vrha je zelo enostavna, kupiš vozovnico za sedežnico in se odpelješ na vrh. Urejene poti zagotavljajo polno zabave in akcije v idilični alpski pokrajini Karnijskih Alp. Od preproste "Easy Way" do zahtevne "Chri" ali Yannick Trail ". Vsak zagotovo najde svojo pot za svojo raven spretnosti.

Izhodišče: 46.561284, 13.276042

Iz Velenja sva se odpravila čez Slovenj Gradec in Dravograd. Ne pozabite na dokumente za prečkanje meje na mejnem prehodu Vič. Po prečkanju meje sva sledila oznakam za Grebinj/Griffen, kjer sva zapeljala na avtocesto. Sledila sva oznakam za Celovec/Klagenfurt, Beljak/Villach in v Podkloštru/Gailitz zapustila avtocesto. Sledilo je še slabih 50km vožnje po regionalnih/lokalnih cestah do Nassfelda.

Opis:
Zaradi pomanjkanja časa smo opravili en spust najprej po enoslednici Livio, ki se nadaljuje naprej po enoslednici Italy. Spust se začne se na postaji sedežnice Madritschen, od koder najprej dobiš dober pregled s fantastičnim panoramskim razgledom. Prvi del poti poteka na avstrijskem ozemlju, točno tam, kjer pozimi smučajo. Poleti pa se pelješ po pašnikih. Posebej moraš biti pozoren na krave in konje. Pot prečkajo in si jo delijo tudi pohodniki.. Pot Livio se konča neposredno ob jezeru (Lago Pramollo). Nadaljujemo, kjer se konča "pot Livio", torej neposredno na obali Lago Pramollo (jezero Nassfeld). Peljete se čez travnike in lesen most do stare italijanske vojašnice. Nato sledite gramozni poti proti Winkelalmu. Kratek odsek navzgor se splača odpeljati do Winkelalma, ker je to nekaj posebnega. In sicer ne samo idealna foto točka, ampak tudi ravno pravšnja za kratek počitek ali piknik. Na poti nazaj morate pred Winkelalmom zaviti na jug. Na koncu pot vodi po makadamski gozdni cesti do "Stamboden". Od tod do sedežnice je potrebno po asfaltirani cesti do izhodišča približno 3 km in se povzpeti za okoli 250 metrov.

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Ture v bližini:

Ojstrc


15 oktober 2017
Weissensee park


2 oktober 2020
Hochtraten


30 oktober 2020