Portorož – Malijski hrib - Strunjan – Portorož - Piran - Portorož

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: gorsko kolesarjenje Območje: SLO - Primorska Zahtevnost: lahka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 2/5 Panorama: 3/5
Čas trajanja: 4,5 h Dolžina: 28,5 km Vzpon: 445 m

Prvič na kolesu v letu 2018! Ne preveč tipična tura za naju. Občutki so bili v tej obliki: »A ti je bilo fajn?« vprašam. Andrej mi odgovori: »Ja«. Pa vprašam malo bolj direktno: »A ti je bilo ful fajn?« In le dobim iskren odgovor: »Ne!«. Itak da ne, večinoma sva se vozila po mestu in asfaltu. Ampak če si zaželiš morje, Portorož in kavico v Piranu pa ima tudi ta tura svoj čar.

Izhodišče: 45.516312, 13.573689

Po avtocesti smer Maribor - Ljubljana – Koper v Portorož. Poiščeš plačljivo ali neplačljivo parkirišče in štart.

Opis:
Najprej je bil pravi podvig zapustiti Portorož. Gneča na cesti, kolesarskih poti ni ali pa so speljane po pločnikih. Če voziš po cesti so vozniki nestrpni, ker si prepočasen. Če voziš ob robu vozišča pa se ti lahko zgodi, kot se je zgodilo Andreju, da parkirani avto nenadoma odpre vrata in te zbije po tleh. Uf ... še sreča, da se je dobro končalo. Zapustila sva Porotorož in se dvignila do Kort. Pri oddajniku na Malijskem hribu sva se po severni strani spustila do parenzane. Spust je bilo edino, kar je šlo po gozdu. Bil je kratek in na parih predelih strm. Nato sva šla po kolesarski poti D-8 po parenzani do Portoroža. Izlet sva podaljšala do Pirana. V kavarni Teater sva si privoščila kavo in se nato zgubljala po ozkih ulicah Pirana.

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Kolesarjenje ni dovoljeno po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh, razen če je izrecno dovoljeno. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen če velja izrecna prepoved. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček za orientacijo. Kolesarjenje po celotni sledi v formatu .gpx ni nujno dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.