Sp. Brložnik – Dom na Smrekovcu - Krnes - Dom na Smrekovcu - Sp. Brložnik

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: pohodništvo Območje: SLO - Štajerska Zahtevnost: lahka
Tehnika: 1/5 Kondicija: 2/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 5,5 h Dolžina: 13,5 km Vzpon: 824 m

Če želiš razbiti smrekovško rutino potem imava pravo idejo zate. Na vrhu Smrekovca ne odidi nazaj v dolino ampak nadaljuj levo proti Krnesu. Pot po grebenu – točno takšnem, kot sem si ga v mislih predstavljala – ravnina oz. kot bi rekli Nepalci “nepali flat” – tu in tam malo gor in dol. Preplet gozda in gorskih travnikov ter odprte površine z veliko jagodičja. Če se nanj odpraviš po obilnem dežju, je velika verjetnost, da te bo pričakalo jezero na vrhu.

Izhodišče: 46.406050, 14.927376

Iz Šoštanja sva nadaljevala po asfaltni cesti v Bele vode. Za gostiščem Savinek sva zavila levo v smeri Sv. Križa. Po dveh kilometrih sva zavila levo čez most, proti kmetiji Sp. Brložnik. Parkirala sva na parkirišču ob cesti.

Opis:
Smrekovec je pri nama zelo priljubljen vrh, nanj hodiva že leta. Je blizu, nanj prideš hitro, nezahtevna gora, vmes pa ti je na razpolago še vedno odprta koča. Tokrat sva pot dodatno začinila in ji dodala še en lep del – čisto nezahteven in zelo prijeten. Nadaljevala sva proti Krnesu. Krnes ima lep razgled na Peco in Uršljo goro ter na najvišje vrhove Savinjskih Alp. Nama je bila najbolj všeč hoja po grebenu in pa jezero čisto na vrhu. Majhno jezero, ki nastane le po dežju.

Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Sledi v formatu .gpx so zgolj pripomoček za orientacijo. Gibljete se na lastno odgovornost.