Planinšek - Planina Vodole - Dleskovškova planota - Planina Vodole - Planinšek

Tehnični podatki o opravljeni poti so informativne narave:

Aktivnost: turna smuka Območje: SLO - Štajerska Zahtevnost: srednje težka
Tehnika: 3/5 Kondicija: 3/5 Panorama: 4/5
Čas trajanja: 5 h Dolžina: 7,6 km Vzpon: 670 m

Dleskovškova planota je priljubljena med turnimi smučarji. Spust je dobro smučljiv in nezahteven. V tej turi sva se podala do Inkretovega studenca, ki se nahaja pod Tolstim vrhom. Do cilja nisva prišla, saj sva se morala zaradi močnega vetra malo pred koncem vrniti v dolino.

Izhodišče: 46.329977, 14.693340

Iz Velenja sva se peljala čez Mozirje proti Lučam. V Lučah sva zavila levo za Podvolovljek. V Podvolovljeku je na levi strani ceste lesen smerokaz (z napisom Ravne, Podvežak, Korošica), tukaj sva zavila desno. Nato sva na prvem križišču zavila levo in sledila oznakam za planino Ravne. Pripeljala sva se lahko samo do križišča za kmetijo Planinšek, do sem je bila cesta splužena. Na tem križišču je bilo dovolj prostora, da sva lahko parkirala.

Opis:
Na začetku nisva izbrala poti po cesti, ampak sva takoj zavila levo v gozd po takrat že utrjeni poti. Ko sva prišla na cesto, ki pelje do planine Podvežak, sva po nekaj 100 metrih zavila desno v gozd. Nekaj časa sva še nadaljevala po utrjeni poti, nato pa sva zavila za planino Vodole. Na planini stoji pastirski stan, tukaj sva se ustavila in spila čaj. Od planine sva nato nadaljevala proti Inkretovem studencu. Zaradi močnega vetra sva prej obrnila nazaj. Nazaj sva šla po isti poti do ceste, nato pa po cesti do parkirišča. Spust ni zahteven, v večjih delih je zelo lepo vozen.

 Višinski profil

Opozorilo: Podatki in informacije o poti so informativne narave. Nekatere poti v naravi niso označene. Sledi v formatu .gpx so zgolj pripomoček za orientacijo. Gibljete se na lastno odgovornost.